SVEČANA SJEDNICA ZA DAN OPĆINE

SVEČANA SJEDNICA ZA DAN OPĆINE

U petak, 13. srpnja, održana je u Domu kulture u Krvavcu svečana sjednica Općine Kula Norinska kojoj su pored čelništva općine i vijećnika Općine Kula Norinska, nazočili župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, dožupanica Marija Vučković, gradonačelnik Grada Ploča Krešimir Vejić, načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić, načelnik Općine Pojezerje Boro Dominiković, načelnik Općine Zažablje Miljenko Glavinić mnogi drugi uzvanici.

Uvodni pozdrav prisutnima su dali članovi Kulturnoumjetničkog društva „Škrapa“ Momići koji su izveli i tradicionalni ples za prisutne.

Potom su se prisutnima obratili načelnik Općine Nikola Krstičević, koji je prisutnima prEzentirao dosadašnji rad općine, projekte koji su dovršeni, projekte koji su u tijeku i one koji se planiraju, te predsjednik Općinskog vijeća Nikola Batinović koji je nakon početnog pozdrava prisutnima ukazao na pojedine momente u aktualnoj društveno-političkoj situaciji.

Župan Nikola Dobroslavić je, govoreći o raznim napisima o mogućim ukidanjima mali općina, izrazio svoje žestoko protivljenje zalažući se da se u kriterijima prilikom evnetualnog ukidanje vrednuje rad i postignuto, a smatra upravo da je Općina Kula Norinska svojim radom dokazala da se može kvalitetno raditi.

Potom se pristupilo dodjeli ovogodišnjih priznanja zaslužnima od strane Općine Kula Norinska, pa je tako priznanje za promicanje općine Kula Norinska u zemlji i svijetu, a na prijedlog Udruge „Naro aeternus“ iz Kule Norinske, dodijeljeno dr. Jozi Mareviću, a Pučkim pjevačima župe Bagalovići za uspjeh u proteklom jednogodišnjem razdoblju.

U ime odsutnog Joze Marevića priznanje je primio Dražen Jelčić – Faja, a u ime Pučkh pjevača Mile Ćendo.

Na kraju – zajednička fotografija čelništva Općine i županije sa promotivnim materijalima Općine Kula Norinska koji su sufinancirani kroz Projekt GEF-a kojeg je financirala Svjetska banka , a radi se o prekograničnom projektu upravljanjem Neretvom i Trebišnjicom. Projekt  je za cilj imao pokazati turističke potencijale naše općine, kroz tiskanje brošura i drugih promotivnih materijala, te demonstraciju turističke aktivnosti uz riječicu  Norin. Brošura se može skinuti klikom na ovaj  link.Skip to content