ODRŽAN 8. LAĐARSKI KUP

ODRŽAN 8. LAĐARSKI KUP

U Krvavcu je u nedjelju 15. srpnja održan 8. Lađarski kup župe Bagalovići koji se vozio na 15 kilometara dugoj relaciji Krvavac-Kula Norinska-Metković-Kula Norinska-Krvavac.

Na samom kupu je od najavljenih 18 sudjelovalo 15 lađarskih ekipa, od toga 14 muških i 1 ženska (nova ekipa “Gusarice” iz Metkovića). S područja općine Kula Norinska nastupile su samo 3 ekipe i to Škrapa Momići, Sv. Roko Podrujnica i Gospa Karmelska Krvavac.

Start je krenuo u 17.45 i već nakon kraćeg vremena dolazi do pozicioniranja glavnih favorita utrke. “Gusar” Komin predvodi utrku, a za njima se pozicioniraju “Crni put” i Opuzen koji u toj formaciji, ponešto odvojeno od drugih stižu do mosta gdje se okreću oko stupa mosta.

Nakon okreta situacija među vodećima se ne mijenja sve do otprilike Kule Norinske gdje Opuzen prestiže “Crni put” i u tom poretku vodeće ekipe stižu na cilj.

Nakon utrke najboljima su podijeljene medalje: Pobjednicima, ekipi “Gusari” Komin pehar je udjelio načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević dok je medalje udjelio Ivan Burić, član Nadzornog odbora Udruge lađara Neretve. Drugoplasiranoj ekipi Opuzena pehar i medalje udijelili su članovi Upravnog odbora Udruge lađara Neretve Joško Jerković-Piro i Izvor Škubonja. dok je  trećeplasiranoj ekipi “Crni put”  pehar i medalje podijelio je tajnik Udruge lađara Neretve Davor Petković,. Prijelazni pehar pobjednicima uručio je predsjednik Udruge lađara Neretve Marko Marušić, a jedinoj ženskoj ekipi i debitanticama na ovogodišnjem maratonu lađa ekipi Gusarice Metković načelnik općine Kula Norinska Nikola

Krstičević dodijelio je pehar za “fair play”. Po završetku službenog dijela programa lađari su nastavili druženje uz jelo i piće.

Konačni poredak:

1. Gusari – Komin
2. Opuzen
3. Crni put – Metković
4. Staševica
5. Jerkovac – Metković
6. Dusina
7. Škrapa – Momići
8. Domagojevi gusari – Vid
9. Sv. Roko – Podrujnica
10. Gospa Karmelska – Krvavac
11. Veterani IV gardijske brigade
12. Čeljevo
13. Crni put juniori – Metković
14. Neum
15. Gusarice- Metković
(vozile do Kule Norinske i nazad kako su i najavile)

Mnoštvo fotografija lađarskog kupa možete vidjeti na sljedećim linkovima:

Link web stranice Udruge lađara Neretve

Vidonjac.comSkip to content