U OPUZENU NASTUPILI I NAŠI LAĐARI

U OPUZENU NASTUPILI I NAŠI LAĐARI

U Opuzenu su sinoć održane brzinske utrke za startne pozicije pod nazivm “Kup Slobodne Dalmacije”. Svrha ovih utrka osim sportskog prestiža (i osvajanja pokala za prve tri ekipe i večere u sponzorskim restoranima) je zauzimanje što bolje startne pozicije ispod mosta na dan Maratona.

Na brzinskim utrkama su nastupile i 4 ekipe s područja Općine Kula Norinska i to ekipe “Škrapa” Momići, “Sv. Roko” Podrujnica, “Gospa karmelska” Krvavac i UL “Zvonimir Kaleb” Momići, dok ekipa Krvavca II nije nastupila iako se prijavila za Maraton lađa koji će se održati sutra, 11. kolovoza sa starom u 17.00 sati.

O karakteru utrke i potrebi koncentracije i uvježbanosti svakog detalja govori i donja tablica iz koje je vidljivo da su u nekim slučajevima tisućinke odlučivale o konačnom poretku.

Ekipe z naše općine sui male solidan plasman od 38 prijavljenih ekipa, pa je tako “Gospa Karmelska” Krvavac zauzela 11. mjesto, Sv. Roko Podrujnica 15. mjesto, “Škrapa” Momići 17. mjesto, a UL “Zvonimir Kaleb” Momići 29. mjesto.

U prvi red su se smjestile ekipe Gospe Karmelske i Sv. Roka, dok su u drugom redu “Škrapa” i “Zvonimir Kaleb. Ukoliko nastupe, lađari Krvavca II nastupit će izvan konkurencije iz trećeg reda.

Našim lađarima želimo sretan nastupa na Maratonu lađa i zasluženu nagradu za naporne treninge!

Postignuti rezultati i vremenaSkip to content