“POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE!”

“POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE!”

I ove godine je Policijska postaja Metković u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, kao jedne od preventivno-edukacijskih akcija MUP-a  s naduljom tradicijom, organizirala u osnovnim školama predavanje usmjereno na školsku djecu.

Kao dio te akcije djelatnici PP Metković su posjetili djecu koja pohađaju niže razrede osnovne škole u Kuli Norinskoj i Krvavcu te im na pristupačan i zabavan način održali predavanje o njihovoj zaštiti i sigurnosti u prometu.  Tom prilikom su im podijelili promotivne materijale i poklone. Cilj akcije je zaštita djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog djelovanja u prometu prilikom dolaska i odlaska iz škole.

Reakcije djece su vrlo pozitivne i djeca s velikim interesom sudjeluju u ovakvim akcijama, ali ne smijemo zaboraviti i da svi mi ostali koji sudjelujemo u prometu snosimo veliku odgovornost za sigurnost djece i ostalih sudionika u prometu. Nikad se u prometu ne može sa sigurnošću predvidjeti reakcija drugog sudionika, pa je stoga i na svima nama da se brinemo o sigurnosti sviju, a posebice onih najmlađih.


Skip to content