VETERANI IV. GBR POSTAVILI SPOMEN PLOČE

VETERANI IV. GBR POSTAVILI SPOMEN PLOČE

Na mjesnom groblju u Bagalovićima u organizaciji Udruge veterana IV. gardijske brigade postavljene  su jučer 29. siječnja spomen ploče poginulim hrvatskim braniteljima, pripadnicima IV. garijske brigade Mariju Nikoliću Kišu i Niki Jerkoviću Primi.

Povod je bila 20. godišnjica  pogibije Marija Nikolića Kiša, koji je 29. siječnja 1993. godine poginuo tijekom borbi povodom operacije Maslenica u mjestu Paljuv u Novigradskom zaleđu.

Udruga veterana IV. gardijske brigade ovim činom želi bar na ovaj način pokazati da žrtve tih ljudi nisu zaboravljene i izraziti vječnu zahvalnost svojim suborcima koji nisu imali sreće doživjeti slobodu Hrvatske.

Prisutnim suborcima, članovima obitelji poginulih, te nazočnim predstavnicima Općine Kula Norinska obratio se Dane Rendulić, jedan od ratnih zapovjednika u IV. gardijskoj brigadi, ujedno i dopredsjednik Udruge veterana IV. gbr. podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, koji je članovima obitelji poginulih uručio plakete.

Nakon postavljanja spomen ploča na grobove poginulih, položeni su i vijenci nakon čega su se vetrani i bivši suborci, te predstavnici članova obitelji i lokalnih vlasti iz Općine Kula Norinska uputili na misu u kapelu u Krvavcu koja se održavala za poginule branitelje.
Skip to content