DODATNO VOZILO ZA DVD KULA NORINSKA

DODATNO VOZILO ZA DVD KULA NORINSKA

DVD Kula Norinska dobilo je još jedno navalno vatrogasno vozilo koje je kupljeno od DVD Gornji Kućan. Vatrogasci Renato Bezer i Zvonko Brljević, sa zapovjednikom DVD Kula Norinska Ivan Kalebom, dovezli su vozilo iz Gornjeg Kućana. Sredstva za kupnju i putovanje je osigurala Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovačko-neretvanska županija i Općina Kula Norinska.

Radi se o vozilu marke Magnus Deutz i iako ne spada u najmoderniju tehniku, zasigurno će pomoći u kriznim situacijama kada svaki litar vode može presudno utjecati u gašenju požara i sprješavanju katastrofa. Vozilo je posebno važno jer ima i kabinski prostor za prevoz čak 10 vatrogasaca.

Prema riječima Ivana Kaleba, zapovjednika DVD Kula Norinska, ovo vozilo je stiglo potpuno opremljeno svim popratnim vatrogasnim uređajima, od kojih mnogih nema na postojećem vatrogasnom vozilu K-201 (TAM 130 T10), pa se kupljenim vozilom nije dobilo samo još jedno vozilo, već se DVD Kula Norinska tehnički osposobilo za djelovanje u novim požarnim opasnostima za koje dosada nije bilo realne tehničke mogućnosti za djelovanjem.

Vatrogasna oprema vozila je netom po pristizanju u općinu Kula Norinska isprobana te je utvrđena tehnička ispravnost vatrogasnih komponenti.

Preuzimanje vozila


Terensko ispitivanje opreme vozila




Skip to content