NOĆ NERETVANA U ZAGREBU

NOĆ NERETVANA U ZAGREBU

U subotu, 02. ožujka je u Zagrebu održana u Kristalnoj dvorani hotela Westin u organizaciji Društva Neretvana u prijatelja Neretve u Zagrebu, sedma po redu Noć Neretvana na kojoj je predstavljen i peti Hrvatski neretvanski zbornik, vrlo vrijedan skup radova raznih stručnjaka, uglavnom Neretvana iz različitih područja, uglavnom vezanih za dolinu Neretve, njenu povijest, sadašnjost i budućnost.

Na večeri je prisustvovalo oko 400 Neretvana i njihovih prijatelja, a od poznatijih gostiju valja spomenuti ministra zdravstva Rajka, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i župana Dubrovačko-neretvanske županije Nikolu Dobroslavića.

Na večeri  nije nedostajalo mnogobrojnih drugih intelektualaca, stručnjaka i gospodarstvenika od kojih su mnogi upravo porijeklom iz općine Kula Norinska.

Noć Neretvana je kao i uvijek pretekla u veselom raspoloženju, a poseban „štimung“ su napravili svirači koju su predstavljali Udrugu lađara Neretve,a koji su nakon što je otkucala ponoć, podigli atmosferu koja je posebno bila podržana od studenata iz Neretve kojih je bilo oko 50 na večeri i koji su ostali gotovo do 4 ujutro uz pjesmu. Studentima je omogućeno da po znatno pristupačnijim uvjetima sudjeluju na večeri što se pokazalo dobrim potezom organizatora, pa je i jedan stol bio rezerviran za mahom studente iz  Općine Kula Norinska kojih je bilo 10-ak.

Noć Neretvana je ponovo pokazala da utjecajnih i sposobnih Neretvana ima u svim područjima društva, ali se matična dolina i oni Neretvani koji žive u Zagrebu ili diljem Hrvatske, trebaju bolje povezivati, te bolje komunicirati radi napretka rodne grude.

Donosimo i par fotografija atmosfere i naših uspješnih ljudi u Zagrebu koji su porijeklom iz naše općine.

Jozo Đugum koji vuče kominske i desanske korijene  i Branko Nikolić koji je u Zagreb doselio iz Matijevića

Mile Nikolić s društvom

Stol za kojim su sjedili pretežito studenti iz općine Kula Norinska, uglavnom Krvavčani

Sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Zorislav Kaleb (krajnje desno), porijeklom Desanac sa suprugom i društvom

Studenti iz cijele Neretve zajedno uz svirku i pjesmu dodatno su začinili dobar ugođaj

03. ožujka 2013.Skip to content