PROŠIRENJE CESTE KULA-BAGALOVIĆI

PROŠIRENJE CESTE KULA-BAGALOVIĆI

U dogovoru Općine Kula Norinska i Županijske uprave za ceste Dubrovačko-neretvanske županije kreće rekonstrukcija županijske Kula Norisnka- Desne. Već početkom prošlog tjedna su krenuli radovi na proširenju dionice Kula Norinska – Bagalovići u dužini oko 1 km i to na predjelu od Kule Norinske do Bagalovića, koja cesta je inače bila usko i opasno grlo, a nakon čega bi se ta dionica trebala asfaltirati i znatno proširiti u kolničkom dijelu.

Prema riječima načelnika Općine Kula Norinska, Nikole Krstičevića, ovo je tek prva faza rekonstrukcije ceste prema Desnama, te će u idućem periodu završiti rekonstrukciju cijelog prstena Kula Norinska-Desne-Banja. Također bi se trebalo kroz iduću godinu krenuti u rješavanje lokalne ceste kroz Borovce, i na taj način bi Županijska uprave za ceste zaokružila u potpunosti uređenje svojih cesta na području naše općine. Sanacijom ovih dionica, otvara se mogućnost, kako razvoja turizma na tim područjima, tako i  povrata stanovništva u te krajeve. Ovo se posebno odnosi na mjesto Desne koje bilježi konstantan pad broja stanovnika, ali i sve više oživljavanje statusa vikend destinacije.
Stoga se načelnik zahvalio ispred Općine Kula Norinska  ravnatelju ŽUC-a Nikši Konjevodu te Županu Nikoli Dobroslaviću, što su prepoznali značaj uređenja ovih dionica, te ih uvrstile u svoj godišnji plan na inicijativu Općine Kula Norinska.

Dok se radovi budu odvijali, cesta na relaciji Kula Norinska – Bagalovići će biti zatvorena, a obilazak je cestom Kula Norinska-Krvavac-Bagalovići. Također je za napomenuti da se iz Kule Norinske može do nenaseljenog mjesta Bagalovići smještenog ispod crkve i to lokalnom cestom asfaltiranom prije par godina.

Donosimo i par fotografija tijekom nedjeljnog sunčanog dana dok su strojevi mirovali
Skip to content