PAŽNJA I BRIGA ZA STARIJE

PAŽNJA I BRIGA ZA STARIJE

Program Ministarstva socijalne politike i mladih  “Pomoć u kući starijim osobama”, a čiji je nositelj općina Kula Norinska, provodi se na području općina Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje od lipnja 2008. godine i obuhvaća skup mjera i aktivnosti za poboljšanje života osoba starije životne dobi u koji je uključeno 200 korisnika, od čega je s područja općine Kula Norinska 60 korisnika.

“Ovim projektom, čiji je nositelj naša Općina, nastojimo starijima osobama osvježiti život i pomoći im u  starijoj životnoj dobi koja sa sobom donosi mnoge poteškoće, ali i ono na što mnogi zaborave da je starijima jako potrebno, a to je pažnja, razgovor i topla riječ koju provoditelji projekta na terenu pružaju korisnicima” riječi su načelnika Općine Kula Norinska Nikole Krstičevića.

Provoditelj Programa je udruga “DOBRA” iz Metkovića, a dosadašnje najčešće usluge koje su se pružale starijima su bile usluge pomoći u kući u svakodnevnim aktivnostima, uređenje kuća i okućnica, posredovanje u ostvarivanju određenih prava, mjerenje tlaka i šećera u krvi, razgovor i druženje i ostale usluge ovisno o potrebi pojedinog korisnika. U svrhu resocijalizacije i animacije korisnika do sada su organizirana i tri izleta i to u Vepric, Sinj i Međugorje.

Tijekom božićnih blagdana organizirano je pet akcija “Uljepšaj baki Božić”, putem kojih su prikupljani hrana i higijenske potrepštine za socijalno najugroženije korisnike, a tijekom uskršnjih blagdana su organizirane akcije dijeljenja 200 sirnica na području općine Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje

U provođenju samog programa ostvarena je suradnja i s Centrom za socijalnu skrb iz Metkovića, Crvenim Križem iz Metkovića, Dubrovačko-neretvanskom županijom, Obiteljskim centrom iz Dubrovnika i većim brojem volontera.

Pomoć na djelu – farbanje kuće kod starije osobe u Borovcima




Skip to content