SITUACIJA POD KONTROLOM

SITUACIJA POD KONTROLOM

Neretva u Metkoviću stagnira na 350 cm. Tendencija uzvodnih priliva je da se dotok voda smanjuje, no to još uvijek ne znači spas za Metković. Neretva i dalje puni Norin koji se lagano, ali sigurno razlijeva po desnom zaobalju Metkovića. U općini Kula Norinska voda nije ušla u niti jedan stambeni objekt, s tim da je u Krvavcu ušla u dva objekta koja gotovo svake godine poplave od voda iz Malog blata.

U Krvavcu se zasada uspješno brani mjesto. Nasuta je jaruga, a uz nju dežura i pumpa kapaciteta 1200 litara u sekundi koja s vremena na vrijeme izbaci svi vodu kada se nakupi u jaruzi. Također se brane kuće iz pravca Malog blata. DVD Kula Norinska dežura cijeli dan. Suradnja nadležnih službi Općine s Hrvatskim vodama i DVD-om Kula Norinska je dobra.

U Podrujnici nema još direktne ugroze objekata.

Cesta Vrgorac-Metković poptuno prohodna. Manja količina vode je na cesti u Podrujnici u predjelu Bezeri, ali se može bez ikakvih problema proći (voda je do pola ceste). Zanemarivo  malo vode je i na cesti na predjelu Orepak. Dakle svatko tko želi put Borovaca, Novih sela, Pozle Gore ili Vrgorca može bez ikakvog straha na put.

Neretva će stagnirati uz moguće oscilacije od par cm, dok će Norin unatoč tome i dalje nastaviti s ulijevanjem i podizanjem razine vode

Donosimo i par fotografija :

Pumpa ne dozvoljava prelijevanje u naselje

…. a tu su i DVD-ovci


Opasno preveslavanje Neretve u Krvavcu u 18.30

Pokušaj da Krvavac i u poplavi ostane čist

Cesta u Podujnici je još sigurna za vozila

03.04.2013.
21.15 satiSkip to content