HGSS VJEŽBAO NA BAGALOVIĆIMA

HGSS VJEŽBAO NA BAGALOVIĆIMA

U subotu 06. travnja, Hrvatska gorska služba spašavanja, stanica Dubrovnik organizirala je uz pomoć svojih neretvanskih članova i suradnika na Bagalovićima vježbu spašavanja i izvlačenja unesrećenih na nepristupačnom i stjenovitom terenu uz pomoć korpe.

Od 10-ak članova te suradnika koji su bili uključeni u višesatnu obuku i vježbu, bilo je i četvero Neretvana i to višegodišnji članovi HGSS-a Tonći Padovan i Jadran Kapović te suradnici Antonio Crnčević i Ante Galov.

Sama vježba nije prva vježba HGSS-a na Bagalovićima jer su se Bagalovići i stijene u blizini crkve, ispod ceste Kula Norinska-Desne, pokazali kao idealno mjesto za vježbu.

Plan HGSS je pripremiti se što bolje za spašavanje i potrage na teško pristupačnim područjima, te pripremiti i obučiti što veći broj suradnika za sudjelovanje u akcijama spašavanja.

Neretva je zadnjih godina nažalost postala sve veći korisnik pomoći HGSS-a. Naime HGSS je sudjelovao u više akcija potraga, spašavanja te pružanja pomoći ugroženom stanovništvu, a najaktivnije tijekom poplavnih i snježnih nevolja.

Na području općine Kula Norinska je HGSS dosada pomagao tijekom snježnih nevolja u prijevozu namirnice i lijekova potrebnom stanovništvu, ponajviše s područja Desana, Borovaca i Novih Sela, prijevozu bolesnih i potrebitih, te u potragama na području Novih Sela i Borovaca za nestalim osobama.

06.04.2013Skip to content