NOVI ČLANOVI DVD POLOŽILI

NOVI ČLANOVI DVD POLOŽILI

U organizaciji Vatrogasne zajednice Dubrovačko – neretvanske županijeu srijedu  je u prostorijima JVP Metković održan usmeni dio ispita za zvanje ‘dobrovoljni vatrogasac’ za članove DVD Metković i DVD Kula Norinska. Ispitu su nazočili županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović te tajnik VZŽDN Stjepo Bašica.
Usmenom dijelu ispita su pristupili kandidati koji su odslušali teoretski dio, odradili praktični dio te uspješno položili pismenio dio ispita.
Iz redova DVD Kula Norinska usmenom dijelu ispita je pristupilo 5 kandidata koji su ispit i uspješno riješili, a to su redom:  Antonio Ćelić iz Podrujnice, Ante Kaleb “Fis” iz Podrujnice, Ivica Jerković iz Kule Norinske, Marko Dominiković te Mario Marević.

Ovim se broj dobrovoljnih vatrogasaca u DVD-u Kula Norinska koji imaju znanje i vještine za borbu s vatrom ponovno povećao. Naime svake godine se određeni broj zainteresiranih javi za članstvo u DVD-u Kula Norinska, što to DVD svesrdno prihvaća. Članovi DVD-a Kula Norinska u svom radu su pokazali iznimnu motiviranost i požrtvovnost u borbama protiv požara, a koja je rijetko viđena s takvim žarom bilo gdje.

Zapovjedništvo DVD Kula Norinska je čestitalo svojim članovima na trudu i iskazanom znanju te im zaželilo dobrodošlicu u veliku vatrogasnu obitelj i puno sreće u daljnjem radu.

Čestitkama se pridružila i Općina Kula Norinska koja sa svojim skromnim sredstvima nastoji biti na pomoći DVD-u Kula Norinska kad god to može.

Evo i nekoliko fotografija koje smo preuzeli od DVD Kula Norinska:Skip to content