NAJLAĐARSKIJA OPĆINA NA SVIJETU

NAJLAĐARSKIJA OPĆINA NA SVIJETU

Na ovogodišnjem Maratonu lađa na Neretvi nastupiti će i 5 ekipa s područja naše općine.

To su:
SVETI JURE – Desne
ZVONIMIR KALEB – Momići
GOSPA KARMELSKA – Krvavac
SVETI ROKO – Podrujnica
ŠKRAPA-Momići

Navedenim ekipama je Općina Kula Norinska i ove godine uplatila kotizacije za nastup. Općina je jedinica lokalne samouprave koja je uvela standardizirano plaćanje kotizacija za sve lađarske ekipe, nakon čega su to počele raditi i neke druge općine i gradovi.

Općina je i na drugi način proteklih godina pomagala lađarske ekipe čime je dopirnijela i plodnom tlu za razvoj ove vrste aktivnosti u općini koja se brzo popularizirala kod mladih.

Ove godine se u Maraton vratila ekipa Sv. Jure Desne, a ekipe „Norin“ Matijevići (s kojom je nastupao 2 godine zaredom u zajedničkoj ekipi i Široki Brijeg) Krvavac II ne nastupaju ni ove godine.

Nekada je i Kula Norinska imala svoju ekipu naziva „Šešula“, ali su nastupali vrlo kratko. Nažalost u Kuli Norinskoj nema više zainteresiranih za veslanje, a dvoje mladih ljudi koji su zainteresirani veslaju za druge ekipe.

Ukupno je s područja naše općine prijavljeno oko 80 veslača, što čini gotovo 15% od svih veslača prijavljenih za Maraton lađa. Taj broj veslača ujedno čini i oko 4,2% stanovništva općine čime je općina Kula Norinska postala najlađarskija općina/grad!
Skip to content