DO KRAJA MJESECA AUTOCESTA

DO KRAJA MJESECA AUTOCESTA

Za 10 dana općina Kula Norinska će biti jedna od nevelikog broja općina u Hrvatskoj koja će biti spojena s ostatkom Hrvatske autocestom. Naime krajem ovog mjeseca se očekuje puštanje u promet dionice ceste „Nova Sela-Vrgorac“ čime će naša općina biti konačno cestovno uvezana jednom od najmodernijih prometnica u Europi, ali i s koridorom V C koji je u zamahu glede izgradnje u BiH.

Neslužbeno se saznaje da je autocesta spremna za tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole i da će dokumentacija za uporabnu dozvolu upravo ovaj tjedan biti kompletirana. Sama autocesta je već spremna za promet, ali ista se ne pušta za promet dok se ne završi i ovaj formalni dio.

Iako je granični prijelaz Nova Sela otvoren 01. srpnja ove godine, on će svoju punu svrhu ostvarivati tek spajanjem na autocestu ovih dana, pa je za očekivati i podizanje interesa ulagača u poslovnu zonu Nova Sela koja čeka svoje prve investitore na bazi javno-privatnog partnerstva obzirom da Općina Kula Norinska zbog skupoće infrastrukture potrebne za početak rada, nije u mogućnosti sama financirati izgradnju iste.

Nakon što se otvori ova dionica autoceste, stanovnicima Krvavca, Kule Norinske, Matijevića, Momića i Podrujnice će biti dovoljno 10-ak minuta vožnje do autoceste, čime će se izbjeći vožnja do autoceste preko Velikog Prologa do Vrgorca koja je predstavljala vrlo neugodnu dionicu zbog loše ceste. Ujedno će se skratiti put prema Splitu ili Zagrebu za najmanje 20 minuta.
Skip to content