NATJEČAJ ZA TURISTIČKE CESTE

NATJEČAJ ZA TURISTIČKE CESTE

Dubrovačko – neretvanska županija, kroz projekt tematske turističke ceste doline Neretve  započela je sa prikupljanjem potencijalnih korisnika/sudionika staze za područje doline Neretve (gradovi Metković i Ploče, općine Slivno, Zažablje, Kula norinska, Pojezerje).

Sudionici staze biti će razvrstani po kategorijama (ovisno o ponudi), proveo bi se terenski obilazak predviđenih objekata te bi oni koji udovoljavaju uvjetima (turistička ponuda, mogućnost prijema gostiju,…) bili prihvaćeni kao sudionici staze.

Aktivnosti uspostave tematske staze, nakon određivanja imena, obuhvaća  izradu zajedničke publikacije s jedinstvenim vizualnim identitetom, web stranicu, i postavljanje smeđe turističke signalizacije na terenu. Dakle turistički subjekti uključeni u tematsku stazu biti će, bez bilo kakvih vlastitih troškova, uključeni u sveobuhvatni projekt promidžbe svojih aktivnosti i turističke ponude.

Općina Kula Norinska slijedom navedenog poziva sve osobe ili pravne subjekte iz općine Kula Norinska koji nude turističku – autohtonu ponudu u svojim objektima, a mogli bi biti dio ponude tematske staze, ponudu rekreacijskih-izletničkih sadržaja, kulturnih sadržaja, ugostiteljskih, smještajnih sadržaja i koji smatraju da mogu biti sastavni dio ponude na predloženoj stazi, da izvrše prijavu ispunjavanjem propisanih obrazaca koji se nalaze u prilogu ili se mogu preuzeti u prostorijama Općine Kula Norinska

Sukladno odredbama Pravilnika o tematskim turističkim cestama Dubrovačko-neretvanske županije koji se također nalazi u prilogu u ponudi mogu biti:

· – poljoprivredna gospodarstva koja nude uslugu kušanja proizvoda iz vlastite proizvodnje

· -seljačka domaćinstva i ugostiteljski objekti koji nude tradicijska jela

·poslovni subjekti koji nude neprehrambene tradicijske proizvode (suveniri, ručni rad)

·pružaju dodatnu turističku ponudu (planinarenje, jahanje, biciklizam,lov,ribolov,izleti i sl.)

Ugostiteljske usluge na Cesti mogu pružati:

· – obiteljska poljoprivredna gospodarstva

·seljačka turistička domaćinstva

·hoteli, restorani,gostionice,krčme,vinoteke i drugi ugostiteljski objekti.

Ispunjene obrasce molimo dostavite i u Općinu Kula Norisnka, Rujnička 1, Kula Norinska, koja će ujedno pružiti i sve dodatne informacije u vezi ovog poziva.

TURISTICKE_STAZE_PRIJAVNI_OBRAZAC

Pravilnik_o_tematskim_turistikim_cestama-2

Radi lakše obrade podataka molimo ispunjene obrasce dostavite i na adresu elektronske pošte Općine Kula Norinska: kula.norinska@du.t-com.hrSkip to content