NAŠI LAĐARI USPJEŠNI NA MARATONU

NAŠI LAĐARI USPJEŠNI NA MARATONU

Završen je 17. Maraton lađa na Neretvi na kojem je sudjelovalo 37 ekipa.

Iako je ovo Maraton na kojem je sudjelovalo najmanji broj ekipa s područja naše općine, rezultati onih koju su nastupili s područja naše općine su bili vrlo dobri.

Ekipa “Gospa Karmelska” iz Krvavca je zauzela 5. mjesto (koje je podijelila s ekipom “UOTV Rogotin”), a ekipa “Škrapa” iz Momića je zauzela 8. mjesto.

Ujedno valja istaknuti i da je jedan član ekipe Crni put  iz naše općine.

O značaju koji je dosada općina Kula Norinska imala za Maraton lađa govori i činjenica da je Nikola Krstičević, načelnik Općine Kula Norinska odabran za dodjelu nagrade ekipi Stabline koja je s ekipom “Gusari” iz Komina podijelila 2. i 3. mjesto.

Ovaj Maraton će ostati zapamćen i  kao jedan od najuzbudljivijih. Nakon što se dogodila uistinu velika nezgoda na startu kada je ekipa “Gospa Karmelska” iz Krvavca nesretnim slučajem, gurnuta valom, udarila u parić Crnog puta, Crnom putu je ispao parić i parićar, pa su krenuli među zadnjima. Upravo u našoj općini je Crni put, nakon što je doživio veliku nezgodu, krenuo na kraju Krvavca u napad na prvo mjesto.

Lađari “Gospe Karmelske” Krvavac nisu krili zadovoljstvo takvim razvojem događaja jer nisu htjeli nikome nesrećom omesti put ka zasluženoj pobjedi. Ujedno su se javno ispričali i pojasnili da se radilo uistinu o nezgodi, te su čestitali pobjednicima.

Lađari iz Krvavca su rezultatom na Brzinskim utrkama u Opuzenu i na ovom Maratonu pokazali da su svake godine sve bolji i bolji i da su spremni za najviše lađarske dosege. Da li će krenuti juriš na medalju ostaje za vidjeti iduće godine, ali svakako im treba čestitati i na ovom velikom uspehu – dosada naboljem plasmanu na Maratonu.
Skip to content