RJEŠAVA SE PROBLEM NA D-9

RJEŠAVA SE PROBLEM NA D-9

Nakon velikih problema zbog izvođenja radova na rekonstrukciji državne ceste D-9 na relaciji Metković-Krvavac II-Opuzen, konačno se nazire rješenje problema.

Naime u Krvavcu 2 poduzeće Dubrovnik ceste je započelo s izvođenjem radova na dionici Državne ceste D-9 i to u vidu čišćenja pokosa i probijanja pristupnog puta za poljoprivrednike čije su parcele ostale ograđene ogradom, prilikom nedavne rekonstrukcije.

U projektu rekonstrukcije ceste, izvođač radova – Hrvatske ceste nisu bile upoznale lokalnu samoupravu o samom projektu, što je ocijenjeno među čelništvom  Općine i stanovništvom kao nedopustivo, te se zato nije razmišljalo o alternativnom putu za ljude, kojima je baš ovih dana berba mandarina pred vratima, a na što je Općina Kula Norinska žestoko reagirala.

Na inzistiranje načelnika Općine Nikole Krstičevića koji je službeno inzistirao na rješavanju problema, krenulo se u rješavanje pristupnog puta, pa je Općina Kula Norinska financirala izradu projektne dokumentacije za dva pristupka (izlaza) na magistralnu cestu.

Također, budući se točno ne zna o koliko će novaca Hrvatske ceste osigurati za ovo uređenje, vlasnici zemalja su samostalno krenuli u prikupljanje novaca za tamponiranje spomenute dionice, te se novčani prilozi od 300 kn skupljaju u Caffe baru Bombo u Krvavcu 2, pa  se mole ljudi koji još nisu dali novac da to učine, kako bi put bio spreman za predstojeću berbu mandarina
Skip to content