KAMERA UŽIVO

Kamera uživo Krvavac 1

Kamera uživo Krvavac 2

 

PRIPREMA ZA JOŠ BRŽI INTERNET

PRIPREMA ZA JOŠ BRŽI INTERNET

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić održali su   u Opuzenu i Dubrovniku radne sastanke s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina doline Neretve te područja od Dubrovačkog primorja do Konavala na temu razvoja širokopojasne infrastrukture.

Nakon donošenja ICT strategije DNŽ pokrenute su aktivnosti vezane za razvoj informacijske infrastrukture te su definirana dva područja primjene. Uzimajući u obzir sve karakteristike projekta izdvojeni su područje doline Neretve, koje uključuje gradove i općine Metković, Ploče, Opuzen, Kula Norinska, Slivno, Zažablje i Pojezerje te područje općina Dubrovačko primorje, Župa Dubrovačka, Konavle i ruralni dijelovi grada Dubrovnika kao druga cjelina.

Svi sudionici složni su da je projekt razvoja širokopojasne infrastrukture od vitalnog značenja za područja koja nisu od komercijalnog interesa za telekomunikacijske operatere te da je potrebno zajedničkim radom osigurati kvalitetnu informacijsku infrastrukturu.

DNŽ kao nositelj projekata će osigurati 80 posto sredstava za realizaciju aktivnosti pripreme Plana razvoja širokopojasne infrastrukture dok je preostalih 20 posto troškova podijeljeno između JLS-a. Slijede aktivnosti prikupljanja svih podataka potrebnih za donošenje Plana u čemu je angažirana tvrtka ProFUTURUS iz Slovenije kao najpovoljniji ponuđač, a HT sa svojim znanjem sudjeluje kao partner.

Nakon izrade Plana razvoja širokopojasne infrastrukure planirano je po modelu javno-privatnog partnerstva odabrati najpovoljnijeg telekom operatera te s njime realizirati aktivnosti Plana koristeći sredstva EU fondova.

29.listopada 2014. godine

Članak preuzet sa službene stranice Dubrovačko-neretvanske straniceSkip to content