U SVIBNJU POČETAK OSNIVANJA K.O. KRVAVAC

U SVIBNJU POČETAK OSNIVANJA K.O. KRVAVAC

Prošlog tjeda je u Državnoj geodetskoj upravi održan sastanak na kojem su nazočili predstavnici DGU, (predvođenim Marinkom Bosiljevcem), Ministarstva pravosuđa (kojeg je predstavljala Martina Šilić), Općinskog suda u Metkoviću (kojeg je predstavljao Ante Šprlje), Ureda za katastar Metković  (kojeg je predstavljao Davor Medić), informatičke tvrtke koja pruža potporu Ministarstvu pravosuđa IGEA (koju je predstavljao Mario Blažević), te Općine Kula Norinska koju je predstavljao načelnik Općine Nikola Krstičević.

Tema sastanka je bila osnivanje zemljišne knjige za buduću k.o. Krvavac.

Na sastanku je zaključeno da postoji potreba za pokretanjem zadnjih aktivnosti koje će dovesti do početka katastarskog i sudskog izlaganja k.o. Krvavac. Naime kako je k.o. Krvavac mjerena na terenu otprilike 2002-2003. godine, a elaborat potvrđen od DGU 2008. godine, pokazalo se da se zbog višekratnih izmjena raznih propisa, izrađeni novi elaborat mora doraditi dopunama i izmjenama.

Stoga je dogovoreno da se odmah nakon što izvođač radova izvrši potrebne izmjene, i informatička tvrtka IGEA izvrši provjeru usklađenja, pristupi postupku katastarskog i sudskog izlaganja koje će u relativno kratkom roku omogućiti vlasnicima nekretnina u naselju Krvavac upis u zemljišnim knjigama stvarnih vlasnika i drugih stvarnih podataka.

Općina Kula Norinska je u više navrata pokušavala pokrenuti ovaj postupak, da bi se zajedničkom suradnjom Općinskog suda u Metkoviću, Ureda za katastar Metković i Općine Kula Norinska, postigao dogovor te je kao okvirni datum početka izlaganja određen 15. svibnja 2015. godine.Skip to content