MINISTARSTVO GRADITELJSTVA SUFINANCIRA IZMJENE PROSTORNOG PLANA

MINISTARSTVO GRADITELJSTVA SUFINANCIRA IZMJENE PROSTORNOG PLANA

Sukladno objavljenoj Odluci i dostavljenom Ugovoru Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja o postupku sufinanciranja izrade prostornih planova jedinica lokalne samouprave dodjelom sredstava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2015. godine, Općina Kula Norinska je dobila sredstva u iznosu 36.526,00 kn za izmjene i dopune prostornog plana uređenja općine Kula Norinska.

Općina Kula Norinska je postupak izmjena prostornog plana pokrenula još prije gotovo 2 godine s namjerom da se usmjeri razvoj općine i omogući investitorima i stanovništvu općine ostvarenje ciljeva koji nisu mogli biti ispunjeni bez adekvatnih izmjena u prostornom planu.

Općepoznato je da su izmjene prostornog plana skup i dug proces na čijem putu su mnogobrojne prepreke, ali bez pokretanja takvih izmjena razvoj općine bi bio teško zamisliv u budućnosti. Stoga se i krenulo u izmjene prostornog plana od strane općine Kula Norinska u kojim izmjenama je svaki građanih i pravni subjekt imao mogućnost dati svoje primjedbe i prijedloge.Skip to content