DVD KULA NORINSKA I SA ŽENAMA VEĆ TRI DANA SPAŠAVA PELJEŠAC

DVD KULA NORINSKA I SA ŽENAMA VEĆ TRI DANA SPAŠAVA PELJEŠAC

Na požarištu na Pelješcu se nalazi već 3 dana DVD Kula Norinska koje je jedino DVD koje došlo i sa ženskim članovima u borbu protiv gašenja požara. Otprilike prije mjesec dana 3 pripadnice ljepšeg spola, Ivana Jerković i Nikolina Marević, obe iz Kule Norinske, te Antea Kaleb iz Metkovića, položile su ispit za dobrovoljnog vatrogasca te su se sve tri učlanile u DVD Kula Norinska koje je među najbrže rastućim DVD-ovima u ovom dijelu Hrvatske.

Vatrogaskinje nisu dugo čekale da dožive svoje vatreno krštenje i to u najvećem požaru u Dalmaciji ove godine.

Naime netom nakon što su se vatrogasci DVD Kula Norinska vratili s požarišta na Korčuli prije 3 dana, odmah su dobili poziv da se po odmoru upute na Pelješac gdje je stanje bilo kritično, pa se 8 vatrogasaca DVD-a uputilo s vatrogasnim vozilom i kombijem u borbu s vatrenom stihijom na Pelješac, a među njima su i Antea Kaleb i Ivana Jerković. Također su na terenu vatrogasci Ante Kaleb, Mario Marević, Ante Bezer, Renato Bezer, Andrija Mioč i Ivan Slavković. Vatrogasci su još dole, sna je vrlo malo, ali borba se uspješno vodi u spašavanju života i kuća.

Fotografije koje su dobivene s požarišta od strane zapovjednika DVD-a Kula Norinska Jure Pilja, kao i informacije od predsjednika DVD-a Kula Norinska Ante Jerkovića govore da je stanje bilo vrlo kritično, ali da je angažman DVD-a Kula Norinska bio iznimno intenzivan.

Od dožupanice Marije Vučković je načelniku Općine Kula Norinska Nikoli Krstičeviću dana informacija o pohvalama mještana za organiziranost i radni angažman DVD-a Kula Norinska. Načelnik Općine Nikola Krstičević je pohvalio DVD Kula Norinska za izniman angažman te je najavio da će Općina Kula Norinska i dalje nastaviti pružati potporu vatrogascima u skladu sa svojom mogućnostima.

peljesac-gasenje-1 peljesac-gasenje-8 peljesac-gasenje-6 peljesac-gasenje-3Skip to content