LAĐARI IZ NAŠE OPĆINE NA BRZINSKIM UTRKAMA U OPUZENU SOLIDNI

LAĐARI IZ NAŠE OPĆINE NA BRZINSKIM UTRKAMA U OPUZENU SOLIDNI

U utorak 04. kolovoza održane su utrke za startne pozicije – “Kup Slobodne Dalmacije” na kojima lađarske ekipe pokušavaju izboriti najbolje vrijeme na pojedinačnoj brzinskoj utrci, kako bi izborili najbolju startnu poziciju na Maratonu lađa u postroju na startu ispod mosta u Metkoviću.

Na utrkama su nastupile i dvije ekipe iz naše općine te su zauzele solidna mjesta, i to 13. mjesto „KUU Škrapa Momići“ s vremenom 1.28.812, te 15. mjesto „Gospa Karmelska Krvavac“ s vremenom 1.29.093. Valja napomenuti da je ove godine prijavljen najmanji broj ekipa iz naše općine ikad! U najbolja vremena je nastupalo po 6 ekipa iz naše općine, ali ove godine je tak broj pao na 2 ekipe, s tim da nekolicina veslača iz naše općine vesla u ekipama iz drugih gradova.

Općina Kula Norinska je uplatila kotizacije za obe ekipe iz općine Kula Norinska.

„KUU Škrapa Momići“ je izabrala poziciju u 1. redu lađa, blizu luke, između ekipe „Staševica“ i „Veterana 4. gardijske brigade“.

„Gospa Karmelska Krvavac“ iako je mogla birati poziciju u 1. redu, izabrala je poziciju u drugom redu smještajući se iza ekipa „Gusari Komin“ i „Jerkovac“ Metković. Bočno će im biti ekipe „Peračko blato“ i „SUU Crni put“ Metković (ne brkati s ekipom „UL Crni put“). Očito je da je ekipa iz Krvavca taktizirala i izabrala poziciju iza objektivno jakih ekipa kojima će se pokušati krenuti „u parić“, odnosno voziti iza neke od bržih lađa te na taj način trošiti manje energije puštajući da tok vode iza tih lađa pomaže u čuvanju energije lađara.

Dodajmo da će na Maratonu lađa 08. kolovoza 2015. godine nastupiti 42 lađarske ekipe, od kojih su 5 ekipa iz inozemstva (po jedna iz Latvije, Italije,Srbije i 2 iz BiH), te čak 12 iz Hrvatske, ali izvan Neretve.

foto: web stranica Maratona lađa

06,08.2015Skip to content