NA 18. MARATONU LAĐA NA NERETVI GOSPA KARMELSKA KRVAVAC 7., ŠKRAPA MOMIĆI 10.

NA 18. MARATONU LAĐA NA NERETVI GOSPA KARMELSKA KRVAVAC 7., ŠKRAPA MOMIĆI 10.

Nakon jučer održanog 18. Maratona lađa na Neretvi, može se slobodno reći da su ekipe s područja općine Kula Norinska ostvarile dobre rezultate i pokazale karakter. Iako je ove godine najmanje ekipa s područja naše općine (znalo ih je biti 6), dvije koje su nastupila ostvarile su zapažen rezultat.

Naime ekipa Gospa Karmelska Krvavac je zauzela 7. mjesto, a Škrapa Momići 10. mjesto. Tim je pokazan kontinuitet u dobrim rezultatima ove dvije ekipe i to u vrlo jakoj konkurenciji.

Zanimljivost je i da su obe ekipe  u biti cijelo vrijeme praktički dobro držale pozicije koje su zauzele tijekom prvih kilometara i te pozicije sačuvale do kraja Maraton lađa – cilja u Pločama.

Mnogobrojni navijači su ove dvije ekipe pratile i s vode u brodovima, gliserima i čamcima, i s kopna na obalama, u autima i motociklima.

U Krvavcu je priređen posebno spektakularan doček s bakljadom i zvonom crkvenih zvona.

Obje ekipe nemaju profesionalne trenere pa je stoga njihov rezultat još značajniji. Sve ekipe koje su bile ispred Gospe Karmelske Krvavac su imale profesionalne trenere, što govori o količini truda da se parira profesionalnijim ekipama.

No valja istaknuti da ovi rezultati nisu slučajni, već rezultat dugih višemjesečnih temeljitih priprema na suhom u teretani, a onda i na vodi.

Općina Kula Norinska je za obe ekipe osigurala kotizaciju za nastup na Maratonu lađa.

09.08.2015Skip to content