BICIKLIRAJMO NA STRUJU

BICIKLIRAJMO NA STRUJU

Općina Kula Norinska prijavom na projekt poticanje čistijeg transporta „Kupnja električnih bicikla za turiste i žitelje“ i uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavila je električna bicikla.

Bicikli su opremljeni dodatnim pomoćnim električnim motorom, te  spadaju u posebnu kategoriju vozila za čije upravljanje nije potrebna vozačka dozvola ni registracija. Pokreću se pedalama, električnim motorom ili njihovom kombinacijom.

Električna bicikla zamjenjuju motorkotače, ne  zagađuju okoliš, ne troše fosilna goriva, te ne stvaraju buku. Olakšavaju savladati veće uspone kada se zaželimo lijepog pogleda u prirodne ljepote naše općine s neke uzvisine, a uz to su i potpuno ekološki proizvod.

Prema riječima načelnika Krstičevića općina se odlučila za ovaj projekt, jer vožnja biciklom nosi i mnogobrojne zdravstvene prednosti što rezultira velikim kardiovaskularnim, mišićnim i metaboličkim prilagodbama koje vode povećanju radnih kapaciteta i izdržljivosti, a samim tim i na pozitivni učinak na srčanu frekvencije i krvni tlak.

Najam bicikla će biti besplatan, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane žitelje naše općine da se jave u prostorije Općine Kula Norinska.Skip to content