NAČELNIK I BRANITELJI U VUKOVARU

NAČELNIK I BRANITELJI U VUKOVARU

U organizaciji UVDR Krvavac 1991, a uz pomoć Dubrovačko-neretvanske županije i općine Kula Norinska, organiziran je odlazak u posjet hrvatskom Gradu heroju Vukovaru.

Nakon svečanog mimohoda, branitelji zajedno sa načelnikom općine Nikolom Krstičevićem, odali su počast žrtvama Vukovara, položili vijenac i zapalili svijeće na Memorijalnom groblju na Ovčari, Hangaru i podno Križa na Dunavu.

Posjetili su Memorijalni centar Domovinskog rata i ratnu bolnicu, te  mjesto stradanja general-bojnika Blage Zadre.

Zajedno sa Udrugom branitelja Grada Ploča i pločanskim Gradonačelnikom Krešimirom Vejićem, bili su gosti kod UVDR Tovarnik i Šarengrada, gdje su bile organizirane posjete Iločkim podrumima, te večera i druženje sa Gradonačelnikom Grada Iloka gosp. Zvonimirom Dragunom i načelnicom općine Tovarnik gđom Ružom Veselčić-Šijaković.  Uz poznate dalmatinske pjesme Branke Medaka i neizostavne slavonske tamburaše zabava je potrajala do dugo u noć.

Posljednjeg  dana posjeta bili su na službenom prijemu kod  Gradonačelnika Grada Vukovara gosp. Ivana Penave, a pri povratku kući posjećena je đakovačka katedrala.Skip to content