Državna tajnica Marija Vučković na radnom sastanku u Općini Kula Norinska

Državna tajnica Marija Vučković na radnom sastanku u Općini Kula Norinska

U ponedjeljak, 18. rujna održan je radni sastanak državne tajnice za poljoprivredu Marije Vučković sa načelnikom Nikolom Krstičevićem. Nastavak je to odlične suradnje, budući je gđa Vučković uvijek pomagala našoj općini, još od vremena dok je bila zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije.

Načelnik je upoznao državnu tajnicu o prijavljenom projektu „Izgradnje nerazvrstane ceste Matijevići – Momići – Podrujnica“ na mjeru 7.2.2. ruralnog razvoja, te da općina intenzivno radi na projektnoj dokumentaciji „Vodoopskrbe Borovci –  Nova Sela“, za koju je najavljena  mjera 7.2.1. za kraj godine. Vrijednost ta dva projekta iznosi preko 10 milijuna kuna.

Poslije sastanka državna tajnica je posjetila gradilišta projekta „Izgradnje trga i školskog igrališta u Kuli Norinskoj“ koje Ministarstvo  regionalnog razvoja sufinancira sa 500.000 kuna, te  „Sanaciju mjesnog doma u Podrujnici“ koje je sufinancirano od Ministarstva  graditeljstva  sa 150.000 kuna.

Državna tajnica je pohvalila rad općinske uprave, te ponudila pomoć za sva pitanja prilikom prijava na mjere ruralnog razvoja, te se stavila na raspolaganje i za sve ostale nejasnoće iz nadležnosti njenog ministarstva.Skip to content