OBAVIJEST

OBAVIJEST

Pozivamo sve korisnike, koji su prijavili štetu od elementarne nepogode mraza u ožujku 2017. godine općinskom povjerenstvu, a naknadno utvrdili da su nastale štete na višegodišnjim nasadima u smislu štete na stablima koja su promrzla 100% i koje je potrebno vaditi da se jave do ponedjeljka 11. prosinca do 10,00 sati na broj 693-527 i 098/914-0263. Podaci koje je potrebno prijaviti: Ime i prezime korisnika, OIB, broj MIBPG, broj stabala koji je prijavljen u ožujku, te broj koji je stvarno 100% nastradao (ukoliko je takva šteta nastupila na više od 30% od ukupnog broja stabala tog OPG-a).

Naime, posredovanjem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ruralnom razvoju i ribarstvu, u sklopu Mjere 5. Obnavljanje prirodnog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti, podmjera 5.2.1. Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala, putem Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (natječaj u tijeku), moguće je sufinancirati obnovu nasada i opreme stradalih u elementarnim nepogodama, a koji imaju važeću procjenu štete u iznosu većem od 30%.

Županijsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode tražilo je od Državnog povjerenstva mogućnost izmjene podataka u već zaključenim konačnim izvješćima jedinica lokalne samouprave s obzirom da su razmjeri štete postali vidljivi tek nakon prijave u ožujku pa su time promjene podataka nužne i opravdane.Skip to content