Održana uvodna konferencija u sklopu projekta “Zaželi i ostvari”

Održana uvodna konferencija u sklopu projekta “Zaželi i ostvari”

13. veljače 2019. godine, predstavljen je projekt “Zaželi i ostvari” koji je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi -program zapošljavanja žena“.

Nakon uvodnoga pozdravnoga govora gradonačelnika Dalibora Milana, administrativni dio projekta je predstavio Niko Bojbaša , voditelj projekta “Zaželi i ostvari“, dok je dr.sc. Dasen Jasprica govorio o iskustvima s projektima financiranih EU sredstvima.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević, te ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković, Vatroslav Vugdelija.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.329.980,00 kuna i u cijelosti je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz ovaj projekt bit će zaposleno ukupno 35 žena, od toga 27 na području Grada Metkovića, a ostalih 8 na području Općine Kula Norinska. Poseban naglasak pri zapošljavanju je na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava socijalne skrbi( domovi, odgojni zavodi), povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, liječene ovisnice, osobe slabijeg imovinskog stanja.

Žene će biti zaposlene na puno radno vrijeme kroz 24 mjeseca. Svaka žena će skrbiti o najmanje 4 korisnika ( ukupno 140 korisnika). Korisnicima će se pružati pomoć u osobnoj higijeni, održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć u pripremi obroka, te ostalih poslova vezanih za skrb korisnika. Ovim projektom zaposlenim ženama će se omogućiti povećanje znanja i vještina kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje, kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.Skip to content