NAŠI U POMOĆI I METKOVČANIMA

NAŠI U POMOĆI I METKOVČANIMA

Hrvatska gorska služba spašavanja, koja u svom sastavu ima i 5 Neretvana, a od kojih su najaktivniji oni upravo iz naše općine, te oni koji su vezani za općinu Kula Norinska, ovih dana su vrlo aktivni ne samo na području općine Kula Norinska, već i na području Metkovića. Tako je u noći s petka na subotu HGSS zaprimio poziv za pomoć teško bolesnoj osobi koja se nalazila na predjelu Predolca i do koje se službe iz Metkovića nisu mogle probiti. Zapovjednik DVD Kula Norinska Ivan Kaleb, ujedno i član HGSS-a je odmah angažirao članove HGSS-a Tonćija Padovana iz Metkovića, te članove DVD-a Kula Norinska Marina Nikolića iz Matijevića,  Antu Jerkovića – Primu iz Kule Norinske i Andriju Mioča iz Pozle Gore koji su bez obzira na teške vremenske uvjete i potpuno zaleđeno tlo, žurno krenuli u akciju u uspješno spustili bolesnika do trga u Metkoviću gdje ih je sačekala hitna pomoć.

foto: www.metkovic.hr

Ovakva brza i spremna reakcija HGSS-a i DVD Kula Norinska je za svaku pohvalu i primjer kako se spremno djeluje u teškim situacijama.

Pored akcije u Metkoviću, HGSS i DVD Kula Norinska su imali više desetaka akcija proteklih dana različitog karaktera, od kojih su najčešći bili prevoz bolesnika do Doma zdravlja Metković i dovoz  neophodnih namirnica u nepristupačna naselja i domove.Skip to content