ODRONJEN PUT UZ RIJEČICU NORIN

ODRONJEN PUT UZ RIJEČICU NORIN

Nakon prolaska snježnog nevremena poljoprivrednici koji imaju svoje zemlje uz Norin na potezu od mosta preko Norina u Kuli Norinskoj do Matijevića, prije 10-ak dana šokirali su se prizorom – poljski put uz desnu obalu Norina urušio se u Norin na potezu od mosta prema Matijevićima u dužini oko 100 metara.

Sreća u nesreći je da se prilikom urušavanja na putu nitko nije nalazio jer je bio još okovan ledom i snijegom.

Pretpostavlja se da je do urušavanja došlo upravo zato što su u par navrata protekle 2 godine  “divlje” vode Norina u vrijeme poplava utjecale na potkopavanje obale, a potom je zbog niskog vodostaja, vlažnog tla i iznimno niskih temperatura došlo do smrzavanje dijela obale i njenog pucanja uslijed smrzavanja.

Općina Kula Norinska je zatražila hitnu intervenciju od Hrvatskih voda, no u Hrvatskim vodama sliježu ramenima i kažu da nisu u mogućnosti vršiti sanaciju obale na tom dijelu zbog toga što je Norin baš na tom mjestu uzak, a i velika blizina mosta je okolnost koja svakako utječe na to da bilo kakvi zahvati ne dolaze u obzir bez dobre analize cijele situacije.

Prema sadašnjoj situaciji, jedino što preostaje vlasnicima zemalja je da ustupe mali dio svoje zemlje za ponovno pravljenje poljskog puta.

Kako to izgleda an terenu možete vidjeti na fotografijama:Skip to content