NEMIRNI DANI I NOĆI ZA VATROGASCE

NEMIRNI DANI I NOĆI ZA VATROGASCE

Dolaskom toplijih dana učestali su i požari na otvorenom prostoru. Tako je 25.03. izbio požaru otvorenog prostora u mjestu Vratar. Po zaprimljenoj dojavi na teren su izašla 3 vatrogasca sa autocisternom. Požar je početku zahvatio cca 3 ha trske i šaša, no zbog vjetra se požar proširio prema brdu. U pomoć su pozvana još dva vatrogasca, i brzom reakcijom vatrogasaca požar je ugašen iza 22 sata. Opožareno je 1,5 ha trave i niskog raslinja te 3 ha trske i šaša.

Ni današnji dan (26. ožujka) nije protekao mirno za vatrogasce. Naime, u 15:30 je zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora uz državnu cestu u blizini naselja Nova Sela. Po zaprimljenoj dojavi na teren izlaze 3 vatrogasca sa autocisternom. Požar je obuhvatio šaš, trsku, makiju i nisko raslinje uz samu cestu D62 u blizini križanja prema Rastočićima (Borovci)  te mješovitu šumu koja se nalazi na rubnom dijelu. Zbog pogodovanja vjetra požar se početo širi prema brdu Gradina. U 20 sati  je ugašeno sve osim jednog dijela koji je ostao gorjeti daleko od ceste no vatrogasci će cijelu noć obilaziti teren kako bi spriječili njegovo daljnje širenje. Ukupna opožarena površina je cca1 ha trske, niskog raslinja, makije i mješovite šume.

Inače, ovo je 177. intervencija vatrogasaca DVD Kula Norinska od početka godine. Velikim dijelom su to požari otvorenog prostora pa još jednom apeliramo na pučanstvo ukoliko namjerava spaljivati otpad ili paliti vatru  na otvorenom da se javi u najbližu vatrogasnu postrojbu ili na telefone 112 i 193 te obavijeste vatrogasce o svojoj namjeri.Skip to content