POZIV VLASNICIMA ZEMLJE U LUKAMA

POZIV VLASNICIMA ZEMLJE U LUKAMA

REPUBLIKA HRVATSKA

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

OPĆINA KULA NORINSKA

Kula Norinska, 31. siječnja 2012.

SVIM VLASNICIMA ZEMLJIŠTA NA PREDJELU “LUKE”

Predmet: Poziv za javni skup vlasnika zemlje na predjelu „Luke“

Poštovani vlasnici zemlje na predjelu „Luke“,

Svima Vam je poznato što se proteklih desetljeća, ali i godina i mjeseci, događalo sa nepravedno oduzetom zemljom u „Lukama“. Zemlja je formalno vraćena, ali u posjed iste gotovo nitko nije ušao.

Za područje dijela doline Neretve, koje obuhvaća i „Luke“, u tijeku je izlaganje katastarske izmjere za k.o. Opuzen, a koje je obuhvatilo većim dijelom i „Luke“. U tom novom izlaganju, koje se planira završiti do kraja godine, „Luke“ nisu predviđene za uvođenje u posjed stvarnih vlasnika, odnosno stanje bi ostalo nesređeno.

Zbog toga je Općina Kula Norinska, uz inicijativu i suradnju Udruge građana „Luke“ te drugim pojedinicima, ali isključivo uz pristanak vlasnika, u ove zadnje trenutke kada se konačno rješenje moguće, odlučila pokušati riješiti problem privatnog zemljišta u „Lukama“.

Nakon konzultacija sa stručnjacima, jedino realno rješenje koje se nazire je zajednička nadioba zemlje po principima komasacije.

Pozivamo Vas stoga da neizostavno prisustvujete javnom skupu vlasnika zemlje na predjelu „Luke“ koji će se održati

dana 15. travnja 2012. godine (NEDJELJA)

u 19.00 sati

U DOMU KULTURE U KRVAVCU

Na skupu će se razmotriti predloženo rješenje,a na istom će prisustvovati i stručnjaci iz pravnog i geodetskog područja koji će dati pojašnjenja predloženog rješenja.

MOLIMO DA OBAVEZNO PONESETE KOPIJU RJEŠENJA O POVRATU ZEMLJE KOJU ĆETE OSTAVITI ZA POTREBE RJEŠAVANJA POVRATA.

NAČELNIK

Nikola KrstičevićSkip to content