DVD KUPILO CISTERNU FAP

DVD KUPILO CISTERNU FAP

Danas je DVD Kula Norinska u popodnevnim satima vodelo novonabavljeno vozilo cisternu FAP, zapremine 7.000 litara vode koje je kupljeno od DVD Bedekovčina.

Vozilo je plaćeno 62.000 kn, u koju cijenu je uračunata i vrijedna radio-komunikacijska oprema. Ovakvo vozilo se ukazalo potrebnim zbog njegovog visoko postavljenog podvozja što ga čini pogodnim za loše brdske staze, te zbog mogućnosti prijevoza velikog kapaciteta vode za gašenje. Pregledom je utvrđeno da je vozilo u dobrom stanju, a prešlo je samo 14.000 km.

Sredstva za nabavu vozila su osigurana preko kredita Općine Kula Norinska koja će vraćati kredit u trogodišnjem razdoblju.

Zapovjednik DVD-a Kula Norinska Jure Pilj i Predsjednik DVD-a Ante Jerković su izrazili zadovoljstvo što se DVD Kula Norinska sve više oprema, a nabavljeno je i 10 kaciga kao dio neophodne oprema za intervencije.

Izvjestili su da  zasada protpužarna sezona protiče poprilično mirno, s tek nekoliko intervencija, što treba zahvaliti pored pogodnih vremenskih prilika i pravodobnom interveniranju pri kojima se sprječavalo širenje požara.
Skip to content