DVD KULA NORINSKA OBILJEŽILO SV. FLORIJANA

DVD KULA NORINSKA OBILJEŽILO SV. FLORIJANA

Gore drvene palete kraj spomenika na Kuli Norinskoj. Zvuci sirene i jurnjava vatrogasnih vozila bude pozornost mještana Matijevića i Kule Norinske. Vozila su puna vatrogasaca u punoj vatrogasnoj spremi. Promet je zaustavljen iz svih smjerova. Vatrogasna vozila i to navalno vozilo K-202 i vozilo K.203 hitno stižu na lice mjesta i u nekoliko sekundi spremne posade vozila iskaču na cestu, razvijaju vatrogasna crijeva i pred mnoštvom znatiželjnika gase požar.

Sve ovo gore navedeno se odvijalo u sklopu vatrogasne vježbe koja se u organizaciji DVD Kula Norinska 04. 05. 2015 godine u 19.30 odvijala u Kuli Norinskoj u sklopu obilježavanja Sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Vježba je pokazala visok nivo uvježbanosti vatrogasaca DVD-a koji su sudjelovali u vježbi, a koja, prema riječima prisutnih je rezultat vježbanja i protupožarnih aktivnosti koje se odvijaju tijejom cijele godine.

Vježbi su prisustvovali i načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević, zamjenik načelnika Branko Jerković te  Mario Jerković (MUP-protupožarna zaštita), a vježbu je pratilo i mnoštvo znatiželjnika.

Po završetku vježbe, najmlađim znatiželjnicima je omogućeno da se provozaju u navalnom vozilu s upaljenom sirenom i rotacionim svjetlima.

Poslije svega je za članove DVD-a organizirana zakuska i druženjeSkip to content